Fremside / Arrangement / Foredrag

Knut Haugland: Tungtvann og Kon-Tiki

Bonusforedrag torsdag 23. april kl 19.00

Sted: Arkeologisk Museum kl 19.00 Foredrag av Svein Sæter.

I forrige århundre var det to begivenheter som gjorde Norge mer kjent ute i verden enn noen andre, inklusiv polferdene: Tungtvannsaksjonen og Kon-Tiki ferden. På den første var det ti deltakere, på den andre seks. Én mann var med på begge: Knut Haugland. Det er nesten ikke til å tro! Ett par år etter at han hadde satt livet på spill flere ganger under sabotasjeaksjoner i Norge, var han klar til å være med på Kon-Tiki ferden, en reise de fleste mente måtte ende med forferdelse.

Først i 2007 var Haugland klar til å fortelle detaljert om hva han hadde vært med på og ba Svein Sæter om å skrive biografien hans. Sæter bodde hjemme hos Haugland i seks uker og fikk dermed førstehånds kunnskap om både mannen og hans liv. Sæter har skrevet en rekke bøker og biografier og er en meget inspirerende foredragsholder.

Sæter har med seg bøker som kan kjøpes til en god pris.Han har skrevet biografien om Knut Haugland, som både var med itungtvannsaksjonen og på Kon-Tiki ferden med Heyerdahl. Deretter var Haugland direktør Kon-Tiki på museet i flere årtier på dugnadsbasis.